Bk Vimperk - Bk Pelhřimov 84:75

17.11.2013 15:20

  K sobotnímu zápasu proti Bk Vimperk dorazil hostující tým pro velkou marodku pouze s pěti hráči na soupisce, ale i tak do Vimperka přivezl prakticky to nejlepší co má. Pouze pivot Fiala chyběl z hráčů základní sestavy, a to nakonec byl nejspíše rozhodující faktor.

  Od začátku se odehrávala na palubovce velmi silová hra a především pod oběma koši to chvilkami vypadlo spíše na rugby než na basketbal. Hostující tým převážně využíval podkošového hráče Kubisku, který ale byl po celý zápas výborně bráněn duem Sitár-Vácha a nakonec zaznamenal “pouhých“ 10 bodů, což je výrazně nižší číslo, než na které je tento hráč zvyklý. Po prvním poločase, který skončil 34:34, bylo vidět, že i v pěti hráčích je soupeř odhodlán vyhrát a zkušenost z dřívějších let, kdy hrával druhou ligu, vyrovnávala jejich lavičku, na které nebyl nikdo připraven na střídání.

  Po celý zápas držel Vimperk svojí střeleckou potencí F. Doule, díky kterému se Vimperk držel neustále na dostřel. Koncem třetí čtvrtiny už bylo znát, že hráčům Pelhřimova dochází síla a pomalinku se misky vah přikláněly na stranu domácích, ale pokaždé když se zdálo, že by mohl jít Vimperk do trháku, zaznamenal soupeř úspěšný trojbodový pokus a rázem bylo znovu vyrovnáno.

  Poslední čtvrtina byla óda na útočný basketbal. Unavená sestava Pelhřimova nestíhala rychlým útokům domácích. Jediná věc, která je držela nad vodou, byla střelba za tři body, kterou měli více než dobrou. Jen díky ní musel Vimperk bojovat o vítězství téměř až do úplného konce. Konečné skóre poslední bylo 31:21, což je číslo, které často nenastane ani za poločas.

Základní sestava: 
M.Susol - M.Gála,
J.Hodina - M.Sitár,
F.Doule

Lavička
P.Lukáš, R.Klímek, K.Vácha,
M.Kubiš (nehrál), J.Heřta (nehrál),
V.Kautman (trenér)

Střelci Vimperka: 
F. Doule 29, M.Susol 15,
R.Klímek 11, M.Sitár 10,
J.Hodina 8, P.Lukáš 7,
M.Gála a K.Vácha 2