BK Vimperk - Viktoria Tábor 73:64

25.01.2014 19:24

  Nedělní utkání bylo díky ochotě týmu Bk Tábor odloženo, takže vimperský tým se mohl soustředit jen na sobotní duel proti druhému celku z Tábora, který nevyhověl žádosti o přesunutí zápasu na jiný termín. K zápasu totiž vimperské družstvo nastoupilo v základní sestavě : P.Lukáš – M.Sitár, J.Hodina – F.Doule, K.Vácha a lavička náhradníků se skládala z dorostence M.Kubiše a trenéra V.Kautmana, který je bez zápasové a tréninkové praxe. Z různých důvodů chyběli M.Susol, M.Gála, R.Klímek, J. Koudelka a i ostatní hráče, kteří k utkání nastoupili, trápilo ať větší či menší zranění.

První čtvrtina byla ve znamení jednoho protikladu a tím byla úspěšnost střelby. Zatímco se Vimperští nemohli trefit, Táborští dokonale využívali clon a stříleli s vysokou efektivitou. Během prvních čtyř útoků zaznamenali tři úspěšné trojbodové pokusy a rázem se dostali do vedení 11:2. Poté se sice hra domácích mírně zvedla, ale do konce čtvrtiny se prakticky náskok hostí nezmenšil. Ve druhé čtvrtině především díky J.Hodinovi a P.Lukášovi, vimperský celek bodově dohnal svého soupeře a nebýt čtyř neproměněných trestných hodů v řadě v podání K.Váchy, mohl být Vimperští v půlce zápasu ve vedení.

Třetí čtvrtina začala jak ze špatného snu. Úsek 10:1 ve prospěch hostí a rázem byl náskok znovu dvouciferný. Do posledního úseku zápasu šel hostující celek s velmi pohodlným náskokem dvanácti bodů. Z posledních sil se domácí odhodlali k pokusu o snížení skóre a dohnání svého soupeře. Precizní obranou, zlepšenou střelbou a týmovým pojetím hry, se změnil vedoucí tým zápasu. Za prvních osm minut poslední čtvrtiny byl stav 18:2 pro domácí a hosté nevěřili vlastním očím. Vimperský celek odehrál celých 40 minut dá se říci v pěti hráčích, dorostenec M.Kubiš se na hřiště dostal na pouhé dvě minuty a V.Kautman občas vystřídal jednoho z pivotů, ale M.Sitár s P.Lukášem odehráli kompletních 40 minut. Dalo by se tedy předpokládat, že ke konci zápasu budou mít více sil hráči z Tábora. Opak byl však pravdou. Poslední čtvrtina byla zcela v režii domácích. Po úspěšném trojkovém pokusu hostujícího Vaňka, svitla sice malá naděje pro táborský tým, ale P.Lukáš a především J.Hodina úspěšným tříbodovým pokusem zcela odmítli, aby se zápas rozhodoval v posledních vteřinách. Vimperk si tak připsal velmi důležité vítězství, které podpořilo šanci na proklouznutí do první pětky v tabulce a zjištění si tak účasti v nadstavbové části sezony.

Bohužel soupeř v boji o páté postupové místo z J.Hradce vyhrál obě dvě těžké utkání na domácí palubovce s týmy ze špice tabulky. Vimperský tým tak musí překvapit a pokusit se vyhrát na hřišti stejných soupeřů a to celků z Pelhřimova a z Humpolce, kde se ovšem Vimperským dlouhodobě nedaří.

Průběh: 
14:21, 33:35, 44:56, 73:64

Základní sestava: 
P.Lukáš - M.Sitár,
J.Hodina - F.Doule,
K.Vácha

Lavička
V.Kautman (trenér), M.Kubiš

Střelci Vimperka: 
J.Hodina 21, P.Lukáš 19,
M.Sitár 12, F.Doule 11,
K.Vácha 8, V.Kautman 2