SKB Strakonice "B" - BK Vimperk 37:53

18.01.2014 18:06

Technický zápis online/ke stažení

   V sobotu se dohrával odložený zápas mezi strakonickou rezervou a vimperským mužstvem, který se měl původně hrát v prosinci, ale marodka strakonických nedovolila toto utkání odehrát.
  Vimperský celek potřeboval v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit, pokud si chtěl udržet alespoň teoretickou naději na postup do nadstavbové části, která se týká pěti nejlepších týmů tabulky. Bohužel hosty postihla nepříjemná ztráta v podobě rozehrávače M. Susola, který si poškodil při pátečním tréninku koleno. K němu se přidal podkošový K. Vácha se zraněnými zády. Vyhlídky na zápas tedy nebyly příliš optimistické, navíc proti soupeři, proti kterému se vimperští posledních několik zápasů trápili a v prvním zápase na domácí palubovce s nimi dokonce prohráli.
   Zápas zahájil BK Vimperk dobře a na začátku třetí minuty vedl 7:0. Až poté se dokázal prosadit také domácí celek Strakonic. Zápas byl v obranné části velmi úporný a tak skóre na obou stranách příliš nenarůstalo. Když už se vimperští dostali k zakončení, tak nedokázali vsítit koš ani z vyložených pozic. Strakoničtí naopak využívali útočných doskoků a tím drželi přijatelný a celkem vyrovnaný stav. První čtvrtina skončila výhrou BK Vimperk 14:8.
   Ve druhé čtvrtině pokračovala hra obran na obou stranách. Vimperským se podařila opět 6 bodová šňůra, kterou ale v závěru čtvrtiny navázali domácí 5 bodovou. Alarmující byl počet deseti ztrát za poločas, který skončil 26:21 pro BK Vimperk.
   Třetí čtvrtinu vimperští zahájili zónovou obranou, na kterou se strakonickým nedařilo najít recept. Výsledkem bylo, že se domácím podařilo vstřelit jen tři koše ze hry. K tomu navíc neproměnili 8 trestných hodů v řadě. Naopak vimperským se podařil vstup do této části hry, zrychlili přechod do útoku, dali 6 bodů v řadě a i přes několik nepřesností a zbytečných ztrát vedli po třetí čtvrtině 39:28. Strakonický celek vstřelil v této části hry jen 7 bodů.
   Toto vedení ovšem stále neslibovalo žádnou klidnou koncovku. Nicméně hosté nepolevili v obraně, opět chvílemi zkoušeli zónovou obranu, nutili domácí k velmi těžkým střelám, jejichž neúspěšné střelecké pokusy získávali zlepšeným doskokem, a vyráželi do protiútoků. Opět jen slabší koncovkou a dalšími ztrátami skóre výrazněji nenarůstalo. Konečný stav tedy 53:37 pro celek BK Vimperk.
   Celý tým předvedl až na několik výpadků na doskoku skvělý výkon v obraně. Naopak vimperské opět srážely zbytečné ztráty míče. Velmi dobře zahrál přes tréninkovou absenci P. Lukáš. Zápas řídil poprvé jako trenér M. Susol, který zvládl roli velmi dobře. Nicméně věříme, že nám co nejdříve pomůže na hřišti jako hráč. Už další víkend BK Vimperk hraje proti Viktorce Tábor a rezervě BK Tábor. Tímto zveme fanoušky, aby nás přišli podpořit. V sobotu tradičně od 17 hodin a v neděli od 9:30.

 

Průběh: 
14:8, 26:20, 39:28, 53:37

Základní sestava: 
P.Lukáš - J.Hodina,
R.Klímek - M.Sitár,
F.Doule

Lavička
M.Gála, V.Kautman (trenér), M.Kubiš

Střelci Vimperka: 
F.Doule 15, P.Lukáš 14,
R.Klímek 9, J.Hodina 8,
M.Sitár 5, M.Gála 2