Bk Příbram 2000 - Bk Vimperk 33:89

29.09.2012 14:34

    V sobotu odehrál Bk Vimperk svůj historicky vůbec první zápas na palubovce týmu z Příbrami. Bk Příbram se do jihočeského oblastního přeboru přihlásila před sezonou, a tak nikdo z týmu Vimperka nevěděl, co nás v Příbrami bude čekat.
    Domácí začali úspěšnou trojkou, ale to taky byl jediný moment, kdy domácí vedli. První minuty držel vimperský tým bodově F. Doule, ale už za chvilku se rozjel vlak jménem M.Matyk. Nesmyslně zahrál začátek zápasu domácí pivot J.Kočí, který zbytečně střílel z nepřipravených pozic a dovolil odskakovat vimperskému týmu na vyšší rozdíl ve skóre. Dvě trojky M.Matyka a jedna trojka M.Susola byly jedním z důvodů, proč vimperský tým vyhrál první čtvrtinu jasným poměrem 21:6. Galakoncert M.Matyka následoval po zbytek zápasu. Po brilantních přihrávkách M.Susola se dostával k snadnému zakončení ze samostatných úniků a velmi dobře střílel ze tříbodové hranice. Když už minul, tak se dobrou podkošovou hrou prezentoval M.Sitár, který zdatně sekundoval ve střílení košů. A k této dvojici střelců se přidal i R.Klímek, který též těžil z výborné práce M.Susola na rozehrávce.
    Do druhého poločasu se šlo za stavu 14:43 z pohledu domácích a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Domácím nešlo prakticky nic. Byli pomalejší, pod košem dominovala trojice pivotů z Vimperka, úspěšnost střelby byla tragická a častým obrázkem bylo i to, že se domácí tým nedostal ke střelbě přes výbornou obranu hostů. Druhý poločas už se dohrával z pohledu Vimperských v tréninkovém tempu a rozdíl ve skóre se navyšoval závratnou rychlostí. Nakonec se zastavil na neuvěřitelných 56 bodech !!! Domácímu celku velmi zhořkl první zápas v jihočeském oblastním přeboru a pokud chtějí myslet na aspoň jedno vítězství, budou muset velmi zapracovat na své hře. Vimperský celek předváděl velmi kvalitní obranu s rychlými protiútoky a skvělá byla i střelba z delší vzdálenosti, z tříbodové hranice zaznamenal devět úspěšných pokusů.

 

Průběh zápasu:  6:21, 14:43, 24:68, 33:89
Střelci Bk Vimperk : M.Matyk 35(6)!!!, M.Sitár 16, R.Klímek 12(1), M.Susol 9(1), F.Doule 8, M.Gála 4, K.Vácha 3(1), J. Heřta 2.
Základní sestava: M.Susol – M.Matyk, M. Gála – F.Doule, K. Vácha
Lavička: R.Klímek, M.Sitár + hrající trenér J. Heřta