Bk Vimperk - Bk Příbram 2000 92:47

25.11.2012 15:10

     V nedělním zápase dorazil k historicky prvnímu zápasu na vimperské palubovce celek z Příbrami. V prvním vzájemném střetnutí, které také bylo pro Příbram premiérou v jihočeské oblasti, vyhrál Vimperk jednoznačně 89:33. Očekávala se tak snadná výhra, ale do utkání vimperští hráči šli bez jakéhokoliv podcenění soupeře. Příbram ještě nevyhrála, ale poslední výsledky naznačují, že se pomalu zlepšuje a Strakonicím podlehla až v prodloužení.

    Od začátku zápasu bylo jasné vidět kdo bude udávat tempo hry. Vimperk nepouštěl hosty do jednoduchých zakončení, většina útoků ze strany Příbrami byla zakončována těžkými střelami přes výbornou obranu domácích. Jediný kdo dělal problém vimperské obraně byl hostující střelec Vošahlík, který dokázal trefovat tříbodové střely. Ve svém galapředstavení ze soboty pokračoval J.Hodina, který za první čtvrtinu vstřelil tři tříbodové pokusy a společně s F.Doulem získal pro Vimperk luxusní náskok. Po první čtvrtině bylo skóre 29:13 a nad týmem z Příbrami se stahovala stobodová mračna. Ve druhé čtvrtině Vimperk ještě více přitvrdil obranu a dovolil soupeři pouhých osm bodů. Jenže v útoku se hráči domácích zadrhli. Začala černá série nedaných šancí, které dávají i žáčci. Tato série pokračovala i do třetí čtvrtiny a vyvrcholila tím, že hostující celek odehrál třetí čtvrtinu s Vimperkem vyrovnaně v poměru 13:13. Přece jen v poslední čtvrtině se domácí znovu rozstříleli a snažili se o pověstné “kilo“, které se nakonec soupeři dát nepodařilo. Příbram byla ve všech herních situacích horší. Nestíhala se vracet do obrany, na doskoku dominoval trojlístek pivotů Vimperka a nebýt střeleckého výpadku, který postihl všechny domácí hráče, mohl si odvézt ještě větší příděl. Za zmínku stojí úspěšnost P.Lukáše, který ze čtyř pokusů vstřelil tři tříbodové koše.

 

Průběh zápasu: 29:13, 49:21, 62:34, 92:47
Střelci Vimperka: J. Hodina 21 (3), P. Lukáš 13 (3), F. Doule 11, M. Matyk 10 (2), M. Susol 10, R. Klímek 8, K. Vácha 7 (+12doskoků), M. Gála a M. Sitár po 6
Základní sestava: M. Susol-M. Matyk, R. Klímek-F. Doule, K. Vácha
Lavička: M. Sitár, J. Hodina, P. Lukáš, M. Gála
Trenér: J. Heřta