Bk Vimperk - Viktoria Tábor 70:32

07.01.2013 17:12

   K poslednímu utkání základní části Vimperk nastoupil proti druhému týmu z Tábora - Viktorce. Po informaci, že Viktoria nečekaně vyhrála na palubovce druhého týmu soutěže z Kaplice, byl právě tento zápas rozhodující, zda-li Vimperk uhájí čtvrté místo. Po historickém vítězství na palubovce Viktorky, které Vimperk zaznamenal na podzim, chtěl udržet nastolený trend a znovu zvítězit. Na začátku utkání byla znát na domácích hráčích menší nervozita z důležitosti utkání a zase se nevyvarovali zbytečných chyb. Ve třetí minutě vedl hostující celek v poměru 5:3, ale to bylo také naposledy. Vimperští rozehráli partii, kterou již dlouho ne. Obrana fungovala téměř dokonale. Doskok pod domácím košem si hráči Vimperka pohlídali a prakticky nedovolili hostům mít opakované pokusy střelby. Oproti tomu na útočné polovině deptal K.Vácha táborský celek svým útočným doskokem a tím i připravování druhých i třetích střel v jednom útoku. Ve druhé čtvrtině se zlepšila i úspěšnost střelby a Vimperk v poklidu navyšoval vedení. Táborští nestíhali prakticky v ničem. Do obrany se vraceli ve vlažném tempu, nestíhali bránit rychlý pohyb míče domácích, kteří se tak dostávali k jednoduchým košům, na doskoku jakoby neexistovali, v útoku se snažili především střílet z tříbodové vzdálenosti, ale tuto střelbu měli žalostnou. Druhá polovina začala s rozdílem 21 bodů a i ze hry bylo znát, že Vimperk si vítězství pohlídá. Na hřiště se čím dál tím víc dostávali i hráči z lavičky a základní pětka už většinu zápasu odpočívala. Zoufalost Táborských v útoku, kdy absolutně nevěděli, jak překonat dokonalou obranu domácích, dovršila poslední čtvrtina. Za sedm minut hry se nedokázali vůbec prosadit a nebýt dvou přesných střel z delší vzdálenosti v samém závěru zápasu, nedokázala by Viktoria dát ani třicet bodů!!! O střelbu se tentokráte staralo více hráčů a přes deset bodů v zápase se přehoupla hned čtveřice hráčů. Nejlepším střelcem se stal F.Doule, který bojoval s M.Matykem o krále vimperských střelců v průběhu celé sezony. Nakonec tento souboj skončil remízou, kdy oba hráči zaznamenali v průběhu sezony 189 bodů a rozdělili si korunu pro krále střelců.

 

Průběh zápasu: 16:8, 37:16, 57:27, 70:32
Střelci Vimperka F.Doule 16, M.Matyk 13 (2), R.Klímek a M.Susol po 10, J.Hodina 5, K.Vácha a M.Gála po 4, M.Sitár 3, M.Samec a V.Kautman po 2, P.Lukáš 1.
Základní sestava: M.Susol – M.Sitár, M.Matyk – F.Doule, K.Vácha
Lavička: R.Klímek, J.Hodina, V.Kautman, M.Samec, P.Lukáš, M.Gála
Trenér: J. Heřta

  Skončila tak základní část oblastního přeboru, kde se vimperský celek umístil na čtvrtém místě. Po nepovedené loňské sezoně zaznamenal Vimperk solidní umístění a tím i výhodu domácí palubovky v prvním kole playoff. Soupeř pro playoff ještě není znám, protože v neúplné tabulce chybí dohrát zápas mezi J.Hradcem a Viktorií Tábor. Z tohoto zápasu vzejde soupeř pro Vimperk. Vzhledem k tomu, že J.Hradec bude hrát na domácí palubovce a na Viktorii v prvním vzájemném zápase zvítězil, dá se očekávat, že zvítězí i před domácím publikem a stane se tak soupeřem Vimperka.

  Vimperk zakončil základní část s bilancí osmi výher a šesti proher. Na domácí palubovce zvládl vítězně všechna utkání až na utkání se suverénem z Pelhřimova. Na hostujících palubovkách měl bilanci 2:5 a především prohry ve Strakonicích, v Táboře s místním BK a J.Hradci jsou více jak smolné. Vimperk se stal nejlépe bránícím týmem soutěže a s průměrem necelých 55 obdržených bodů na utkání těsně porazil velkého rivala ze Strakonic. V útoku byl Vimperk třetí nejlepší tým soutěže, za suverény z Pelhřimova a druhým týmem tabulky z Kaplice. Průměr Vimperských byl 69 bodů na zápas.

  Termíny pro utkání playoff ještě nejsou vypsány, ale i přesto doufám, že si uděláte čas a přijdete nás podpořit v rozhodující části sezony.