PO: Lions J. Hradec "C" - Bk Vimperk 77:68

20.01.2013 19:57

  Následující den odcestoval Vimperk do Hradce k druhému zápasu série do J.Hradce v nezvyklém čase a to 14:30. Tento čas byl zvolen domácím týmem schválně, aby mohl posílit o hráče z “B“ týmu, který hrál v rámci druhé ligy svůj zápas ráno v Praze. Základní pětice domácích byla až na jednoho hráče zcela jiná než předešlý den. Už od prvních minut bylo vidět, že Vimperk bude mít problém uhlídat především dva hráče a to Pazoura a především Píchu. Oni dva zařídili po pěti minutách vedení 12:0 pro svůj tým. Vimperským se v útoků nedařilo a nedávali jasné šance a když se k tomu přidalo i trošičku smůly při střelbě, rázem bylo vedení domácích dvouciferné. Obrana vůbec nefungovala a v útoku se na každý koš vimperský celek neuvěřitelně nadřel. Celá první čtvrtina byla jasnou záležitostí domácího celku a zcela zasloužené vedl vysokým rozdílem. Na začátku druhé čtvrtiny po pár sporných rozhodnutích rozhodčích, byla udělena technická chyba lavičce hostů, za nevhodný komentář na stranu rozhodčích. Z tohoto prohřešku přišlo dalších pět bodů soupeře a rozdíl ve skóre se vyšplhal na 17 bodů a s Vimperkem to vypadalo velmi zle. Do konce prvního poločasu se už na hře nic nezměnilo a Hradec si v poklidu kráčel za vítězstvím. O poločasové přestávce se Vimperští semkli a řekli si, že tento zápas nevzdají bez boje. Přitvrdili obranu a v útoku konečně začala padat střelba z delší vzdálenosti. Hostující hráči zjistili, že se dá hrát i proti hráčům z druhé ligy a začali pomalu ubírat na rozdílu ve skóre, který byl po poločase propastný. Třetí čtvrtinu Vimperk opanoval v poměru 23:12 a na tvářích domácích začala být znát menší nervozita. Ve čtvrté minutě poslední části snížil Vimperk dokonce na rozdíl pouhých šesti bodů, ale pak přišli dvě úplně zbytečné chyby v útoku a Hradec znovu odskočil na dvouciferný rozdíl ve skóre. Domácí znovu držel střelec Pícha a nedovolil tak hostům zdramatizovat koncovku utkání. Vimperk tak po bojovném utkání podlehl J.Hradci rozdílem 9 bodů, ale nemá se vůbec zač stydět.
    Čtyři hráči domácích, kteří v sobotu na palubovce Vimperka nehráli a převážně hrají za hradecký “B“ tým, který je na špici druhé ligy, ukázali, že jsou velkým přínosem pro hradecký tým a zařídili nedělní výhru pro svůj tým. Ze strany Vimperka stojí za zmínku výkon L.Totha, který pokračoval výbornou obranou ze soboty a prosazoval se i ve větší míře v útoku. Výbornou obranou a především velmi vysokou úspěšností trestných hodů se prezentoval M.Sitár. Zápas vůbec nevyšel dvojici pivotů základní formace. Jak F.Doule tak ani K.Vácha nenavázali na výkon, který předvedli v domácím utkání.
    Rozhodující zápas, který rozhodne o postupujícím do semifinále proti Pelhřimovu se odehraje 2.února na palubovce Bk Vimperka. Přijďte nás podpořit!!!


Průběh zápasu: 24:13, 50:29, 62:52, 77:68
Střelci Vimperka: M.Sitár 14(1), L.Toth13(1), M.Susol 12, M.Matyk 8(2), V.Kautman 7, J.Hodina 6(2), F.Doule 4, P.Lukáš 2.
Základní sestava: M.Susol – L.Toth, M.Matyk – F.Doule, K.Vácha
Lavička: M.Sitár, V.Kautman, J.Hodina, P.Lukáš.
Trenér: J.Heřta