SKB Strakonice "B" – Bk Vimperk 48:46

30.09.2012 14:36

    Následující den zavítal vimperský celek na velmi známou palubovku týmu ze Strakonic. Začátek se nesl v duchu předchozího zápasu v Příbrami. Po prvním koši domácích a tříbodovém kontru svátečního střelce Váchy nepustil vimperský celek celou první čtvrtinu domácí do vedení a předváděná hra naznačovala, že i dnes Vimperk přijel s formou ze sobotního zápasu v Příbrami. První čtvrtina skončila v poměru 24:16 ve prospěch hostů z Vimperka a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl vimperský tým trápit. Ale... Už druhá čtvrtina přinesla katastrofální hru na útočné polovině. Naštěstí obrana fungovala velmi kvalitně, a tak i přes nemohoucnost v útoku nedovolil Vimperk domácím výrazně snížit a prohrál druhou čtvrtinu o pouhé dva body. Poločasové skóre stále nahrávalo Vimperským v poměru 31:25.
    To, co se událo ve třetí čtvrtině, to by v boxerském ringu bylo na ručník. Vimperský byl absolutně bezradný. Proti tvrdé obraně domácích se neprosazoval, míč se pohyboval pouze na perimetru a k ohrožení koše z blízkosti prakticky nedocházelo. Všechny střely byly z delší vzdálenosti a bohužel, střelecký prach byl vystřílen v Příbrami. Alespoň obrana stále pokračovala v solidním výkonu, ale i přesto třetí čtvrtka skončila debaklem 2:11!!! Dát jeden koš za čtvrtinu je absolutně katastrofální a vimperský tým dostal velmi tvrdý direkt po sobotním jednoduchém zápase a má nad čím přemýšlet a pracovat. Další problém nastal v poslední minutě třetí čtvrtiny, kdy se vyfauloval M.Sitár a tak kromě hrajícího trenéra J. Heřty lavička Vimperka čítala jednoho hráče. Tragédie byla dokonána na začátku čtvrté čtvrtiny, kdy se vyfauloval rozehrávač M.Susol a na rozehrávku musel R.Klímek, který tento post nehraje, a především nebyl kdo na střídání. Ač přes zlepšení na útočné polovině, se absolutně nepovedla koncovka, kdy ztráta R.Klímka na útočné polovině znamenala vedení domácího týmu místo toho, aby do vedení šel tým hostů. Poslední akce hostujících už byl pouhý zmar, který vimperský celek předváděl na útočné polovině po celý zápas. Domácí celek se tedy radoval z těsné dvoubodové výhry a vimperští hráči moc dobře věděli po konečném zapískání do píšťalky, že si tento zápas prohráli sami.
    Zápas jsme si prohráli sami díky spoustě nevynucených chyb. Neuvěřitelný počet porušeních pravidla o krocích, zkažené nahrávky a nemohoucnost v útoku. Velmi smolná porážka, která nám ukázala, že jeden vyhraný zápas s vysokým skórem, sezonu nedělá. Je to facka, která přišla na začátku sezony a již za 14dní jí můžeme napravit v domácím prostředí proti týmům z Pelhřimova a Jindřichova Hradce.

 

Průběh zápasu: 16:24, 25:31, 36:33, 48:46
Střelci Bk Vimperk: M.Matyk 14(2), R.Klímek 11(1), F.Doule 10, M.Susol 6, K.Vácha 3(1), M.Sitár 2.
Základní sestava: M.Susol – M.Matyk, M. Gála – F.Doule, K. Vácha
Lavička: R.Klímek, M.Sitár + hrající trenér J. Heřta