Sokol Sršni Písek "B" - Bk Vimperk 57:50

12.01.2014 18:06

   Minulou neděli odcestovali hráči Vimperka na palubovku rezervy píseckých sršňů. Po domácí prohře v prodloužení a vzhledem k vyrovnané tabulce, byla motivace jasná. Oplatit soupeři porážku a přiblížit se postupu do play off.
   Začátek utkání se nesel v duchu několika nepřesností a především to mělo za následek, že na konci čtvrté minuty první čtvrtiny byl stav 4:0 ve prospěch hostů. Do konce čtvrtiny bylo k vidění stejný průběh utkání. Řada nepřesných střel, zkažených nahrávek a tvrdá defenzíva pod oběma koši. Podobná hra byla k vidění i ve druhé čtvrtině. Kdy žádný z týmu se nedokázal dostat do většího bodového rozdílu vůči soupeři a tak před poločasovou přestávkou byl stav prakticky vyrovnaný.
    Ve třetí čtvrtině začal čím dál tím víc brát otěže zápasu do svých rukou domácí hráč Kostohryz, který po cloně a chybě bránících hráčů z Vimperka, se dostával ke snadným střelám, které často končili úspěšně. Před závěrečnou čtvrtinou tak domácí odskočili na pěti bodové vedení, které ale v basketbalu neznamená vůbec nic. Po prvním koši domácích v závěrečné části zápasu, se Vimperští díky sedmi bodům v řadě, svému soupeři bodově vyrovnali a zápas prakticky začal od začátku. Bohužel v této části přišla na střelce Vimperka impotence v podobě neproměňování trestných hodů, kdy z osmi pokusů proměnili pouhé tři. Díky tomu se Písečtí dostávali pomalu, ale jistě do čím dál tím většího vedení, které si nenechali vzít až do konce utkání. S 50% úspěšností střílení trestných hodů se vyhrává jen za předpokladu, že úspěšnost střelby při hře je lepší. Bohužel, i ta byla daleko od toho, aby mohla být označena alespoň za průměrnou.

Průběh: 
11:10, 25:23, 37:32, 57:50

Základní sestava: 
M.Susol - M.Gála,
J.Hodina - M.Sitár,
F.Doule

Lavička
K.Vácha, R.Klímek, M.Kubiš

Střelci Vimperka: 
J.Hodina 16, M.Susol 12,
M.Sitár 7, R.Klímek 5,
F.Doule 5, K.Vácha 4, M.Gála 1