Spartak Kaplice – Bk Vimperk 82:74

11.11.2012 15:07

    V neděli ráno odjížděl vimperský celek do Kaplice povzbuzen otočeným zápasem ze soboty a s myšlenkami potrápit favorita i na jeho palubovce. Bohužel z různých důvodů, neodcestoval k zápasu trojlístek hráčů - J.Hodina, P.Lukáš a M.Samec. Zbytek sestavy se potýkal se šrámy, které utrpěl ve velmi tvrdém sobotním zápase a nebo v předchozích zápasech. M.Matyk stále doléčuje kotník, M.Susola trápí dlouhodobě koleno, K.Vácha má problémy s achillovkou a F.Doule měl na střelecké ruce celou dlaň modrou. Ze základní sestavy byl tedy relativně zdráv pouze M.Gála. I tak chtěl vimperský tým znovu ukázat, že může vyhrát s jakýmkoliv soupeřem a je mu jedno jestli na domácí nebo venkovní palubovce.

  Na první koš se čekalo až na konec druhé minuty a domácí se dostali do vedení. Vzápětí, po dvou útočných doskocích K.Váchy a proměněných střel spoluhráčů se dostal Vimperk do vedení 6:2. Ale bohužel to také bylo jediné vedení Vimperka v zápase. První čtvrtina sice skončila s rozdílem jednoho bodu ve prospěch domácích, ale pohroma pro hostující celek měla teprve přijít. V rozmezí mezi třetí a sedmou minutou druhé čtvrtiny vstřelil domácí tým 20bodů!!! Z toho dvanáct ze čtyř tříbodových pokusů, které proměnil všechny. Kaplice odskočila na rozdíl šestnácti bodů a Vimperk se dostal do stejné situace jako v sobotním zápase, kdy musel dohánět velký rozdíl ve skóre. Bohužel tato čtvrtina nebyla smolná jen pro hostující tým. Domácí R.Adámek, po nezaviněném střetu s M.Gálou skončil na palubovce s vážně zlomeným nosem a okamžitě odcestoval do ČB na chirurgii, kde prodělal operaci nosu. Tímto bych chtěl popřát R.Adámkovi brzké uzdravení a rychlý návrat na palubovky krajské soutěže.

  Ve třetí čtvrtině následoval zmar Vimperských a v páté minutě třetí periody prohrával už o 23 bodů. Vimperku absolutně nefungovala obrana. Zóna, díky které vyhrál Vimperk sobotní zápas, byla absolutně nefunkční a kapličtí střelci si dělali z vimperské obrany „trhací kalendář“. Do poslední čtvrtiny šel domácí celek s vedením o devatenáct bodů a nevypadalo to, že hosty znovu podcení a konec utkání vypustí, stejně jako v předcházejícím zápase. Konečně se chytnul F.Doule a začal přesněji střílet a náskok domácích se pomalu začínal zmenšovat. Bohužel Vimperku se nepodařilo stáhnout na menší rozdíl než osmi bodů. Přeci jen už zbývalo málo času na otočení výsledku, ale být zápas o pár minut delší, kdo ví jak by Kapličtí nápor Vimperský odrazili a kdo by po závěrečném hvizdu rozhodčích byl šťastnější.

  Vimperk doplatil na svojí nekoncentrovanost a nechal zbytečně soupeře uniknout do trháku, který už po druhé za sebou nedokázal zlikvidovat.

 

Průběh zápasu: 18:17, 46:35, 71:52, 82:74
Střelci Vimperka: M.Sitár 17, M.Susol 15(1), F.Doule 14, M.Matyk 11(3), R.Klímek 9(1), V.Kautman 4, K.Vácha a M.Gála po 2
Základní sestava: M.Susol – M.Gála,M.Matyk – F.Doule,K.Vácha
Lavička: R.Klímek, M.Sitár, V.Kautman 
Trenér: J.Heřta